Mahtisuku: Farkas

"Maailma on kotimme!"


Kuvaus

Farkasin suvun jäsenet ovat perinteisesti useamman polven varkaita, salamurhaajia, huijareita, kiertolaisia ja muita lavean tien kulkijoita. Suku on yhtä suurta perhettä Britainin läheisen kiertolaisleirin asukkaiden kanssa ja heitä sitoo pääasiassa varkaan kunnia ja velvollisuudentunto leiriään kohtaan. Ulkomaailman asukkaita katsotaan nenänvartta pitkin ja heitä pyritään käyttämään hyväksi suvun omien päämäärien saavuttamiseksi. Muista valtakunnan mahtisuvuista poiketen Farkas ei ole varsinainen verilinja vaan pikemminkin perheenomainen jatkettu yhteisö, johon kuuluu varsin epämääräinen joukko toisilleen lojaalia hämäräsakkia.

Lyhyt historia

Suvun perustajina toimivat Janos ja Katalin Farkas. Suurten mullistusten aikaan kiertolaiset pitivät leiriään Ocllon saarella, useiden muiden selviytyjien tapaan. Kun manner viimein avautui uudelleen asutettavaksi, kiertolaiset siirtyivät etsimään omia polkujaan vanhaan maailmaan. Farkasin suku on suhteellisen tuore, sillä Janos Farkas syntyi kiertolaisleirissä vuonna 338. Samoihin aikoihin leirissä syntyi myös Janosin nykyinen vaimo, Katalin. Yhdessä vartuttuaan Janos ja Katalin jakavat tätä nykyä pitkän historian, joka on lujittanut heidän suhteensa ja luottamuksen toisiinsa raudan lujaksi. Kunnianhimoinen Janos on saavuttanut leirin vanhimpien luottamuksen, ja toteuttaakin usein vanhimpien laatimia suunnitelmia sekä tehtäviä paremman huomisen nimissä.

Kulttuuri, perinteet ja arvot

Suvun tunnuslause, maailma on kotimme, kertoo paljon kyseisen suvun arvoista. Kiertolaiset kokevat olevansa kotonaan missä päin maailmaa vain ja kokevat omistavansa kaiken. Muut valtakunnan asukkaat koetaan lähinnä vieraina Farkasin suvun valtakunnassa, joten suvun jäsenet kohtelevat muita sellaisina. Leirin vanhimpia kunnioitetaan heidän viisautensa ja arvovaltansa takia, ovathan he pitäneet leiriväen elossa tähänkin asti. Farkasin suku pyrkii ylläpitämään kiertolaisten perinteitä, sillä sisimmässään jokainen kiertolainen tuntee itsensä jollakin tapaa ulkopuoliseksi. Tämä tuntemus on luonut heihin suuren yhteenkuuluvuuden tunteen, joten jokainen kiertolainen on osa perhettä, vastuineen ja velvollisuuksineen.

Henkisyys

Elämäntapojaan vastaan, jokseenkin ristiriitaisesti, useimmat Farkasin suvun jäsenet myöntävät olevansa hartaita faisilaisia, vaikka eivät suostukaan osallistumaan riitteihin ja rituaaleihin enempää kuin on pakko. Osittain uskonnollisuuteen vaikuttaa kuoleman pelko ja tuntematon rangaistuksen uhka villistä elämäntavasta palkkiona. Farkasin suku yrittää siis (kuten elämässä, samoin kuolemassa) ostaa tai huijata tiensä parempaan paikkaan. Mikäli joku perheenjäsen sattuisi kuolemaan, joko aidosti tai vain näennäisesti varattomana, asettavat surevat omaiset vainajan silmille kolikot lautturia varten, jotta tämä pääsee tuonpuoleiseen helpommalla.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 05.09.2022