Säännöt


scales

Yleistä

Northern Windsillä on moninpelinä merkittävä sosiaalinen ulottuvuus, ja näiden sääntöjen tärkein tehtävä on taata jokaiselle pelaajalle mielekäs pelikokemus, sekä varmistaa että pelaajien välinen kanssakäyminen pysyy reiluna.

Alta löydät Northern Windsin säännöt tiivistettynä 18 kultaiseen ohjenuoraan, joihin jokaisen pelaajan on sitouduttava. Mikäli et ymmärrä jotakin kohtaa, kaipaat lisätietoja tai esimerkkejä voit avata alapuolelta kategoriakohtaiset tarkemmin selostetut säännöt - uusien pelaajien ei kuitenkaan ole välttämätöntä tutustua näihin heti. Voit myös vapaasti lähestyä pelinjohtajia esimerkiksi Discordissa lisäkysymyksillä.

Yhteisö

1. Pelin sisäiset asiat tulee pitää pelissä ja sen ulkopuoliset asiat pelin ulkopuolella.

2. Muita pelaajia on kunnioitettava henkilöinä niin pelissä kuin pelin ulkopuolellakin.

3. Kaikissa pelinjohtajien valvomissa pelin ulkopuolisissa medioissa tulee käyttäytyä asiallisesti niin muita pelaajia kuin henkilökuntaakin kohtaan.

4. Pelinjohtajilla on aina viimeinen sana pelissä ja pelinjohtajien valvomissa pelin ulkopuolisissa medioissa.

Lue lisää yhteisösäännöistä

Roolipelaaminen

5. Northern Winds on roolipelishardi ja roolipelaaminen sekä omaan hahmonsa eläytyminen on pakollista.

6. Kaikilla hahmoilla on oltava kunnollinen nimi, kuvaus ja luonne, joiden mukaan hahmo käyttäytyy.

7. Roolihahmojen on syytä kohdella NPC- eli tekoälyn ohjastamia hahmoja yhtä lailla elävinä olentoina kuin pelaajiakin.

8. Yleisesti ottaen kaikki, minkä pystyy tekemään pelimekaniikan avulla tulisi aina pyrkiä tekemään siten.

9. Metapelaaminen eli sellaisen tiedon hyväksikäyttäminen, jonka pelaaja on saanut roolihahmonsa ulkopuolella, on yksiselitteisesti kiellettyä.

10. Tavaroiden vaihto saman pelaajatilin sisällä olevien hahmojen kesken on kiellettyä.

11. Samalle pelaajatilille kuuluvat hahmot eivät voi olla keskenään tekemisissä.

12. Roolihahmojen väliselle taistelulle on oltava roolipeliin pohjautuva syy ja varsinaista konfliktitilannetta tulee aina edeltää roolipelitilanne. Kadonneet Maat lasketaan taistelusääntöjen ulkopuoliseksi alueeksi.

13. Konfliktin synnyttäminen roolihahmon ahneuteen perustuen väkivallalla uhkaamalla lasketaan ryöväämiseksi, ja ryövärin pelaamiseen tarvitset pelinjohtajan luvan. Hahmolleen voi hakea lupaa etukäteen tai tilaisuuden tehdessä varkaan ilmoittaa tapahtuneesta pelinjohdolle. Luvanvaraista salamurhaajan roolia pelaava saa hyökätä yllätyshyökkäyksellä ilman vaadetta edeltävästä roolipelitilanteesta.

Lue lisää roolipelisäännöistä

Tekniikka

14. Kullakin pelaajalla on yksi henkilökohtainen pelitili, jonka käyttöoikeutta ei saa luovuttaa eteenpäin toiselle taholle.

15. Pelaamista helpottavien ja/tai pelin käyttöliittymää laajentavien ulkopuolisten työkalujen käyttö on sallittua, mutta roolihahmon kohtaamiin tilanteisiin on kyettävä reagoimaan. Valoisuusasteiden filtteröinti ei ole sallittua.

16. Huijaustyökaluiksi lasketaan sellaiset pelin ulkopuoliset sovellukset, joiden tarkoituksena on mahdollistaa tekniikan tai sääntöjen asettamien rajoitusten kiertäminen.

17. Pelimekaniikassa olevien aukkojen ja virhekohtien hyväksikäyttäminen on rangaistava teko. Bugeista tulee aina ilmoittaa pelinjohdolle.

18. Tekoälyn hyväksikäyttäminen taitojen nostamiseen esimerkiksi NPC-kauppiaiden kuolemattomuutta hyödyntäen on kiellettyä. Hirviöiden liikkumisen ohjeistaminen heppoisia esineitä hyväksikäyttäen on kiellettyä.

Lue lisää tekniikkasäännöistä leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 02.09.2020