UKK


Säännöistä ja muuta

Mikä on shardi?

Ultima Online on nettiroolipeli ja sen pelipalvelimia kutsutaan shardeiksi. Viralliset shardit ovat kuukausimaksullisia, kun ilmaiset ovat harrastelijavoimin tuotettuja. Osa ilmaisista shardeista pyrkivät jäljittelemään virallisia shardeja, toiset käyttävät Ultima Onlineä hyväksi ja rakentavat tekniikkaa omaleimaiseksi. Northern Winds lukeutuu jälkimmäiseen kastiin.

Montako hahmoa saa olla?

Tämänhetkinen hahmoraja tiliä kohden on kaksi. Tilille voidaan myöntää tarvittaessa lisäslotteja hyviä syitä ja perusteluja vastaan. Vain yksi tili henkilöä kohden!

Saako tappaa toisia pelaajia?

Toisiin pelaajiin hyökkäämistä ei ole estetty millään alueella. Murhaamisella on silti seuraamuksensa ja kiinni jäädessä voi joutua suolakaivoksille.

Pelitekniikka

Pelillisiä ohjeita löydät paremmin oppaista.

Mikä emulaattori shardia pyörittää?

Shardin ytimenä toimii POL-098, joka pyörittää NW:lle tuotettua pelitekniikkaa.

Miksei täällä ole necromancereita/paladiineja/ninjoja?

Shardia on aloitettu rakentamaan T2A:ksi kutsutun aikakauden päälle, jota voi kutsua viimeiseksi uskottavaksi lisäosaksi. AOS ja myöhempien lisäpakettien ominaisuuksia on tämän takia melko vähän käytössä ja jos niitä on, niin nekin on toteutettu omalla tavalla. Ninjoja ja haltijoita on siis turha odottaa taikka pelätä.

Miten nälkäisyys vaikuttaa pelaamiseen?

Staminan palautuminen hidastuu mitä nälkäisempi on, suurin syy syömiseen on välttyä kuolemasta nälkään. Jollei ole syönyt moneen peliviikkoon mitään, energian palautuminen pysähtyy ja kunto alkaa heikkenemään, lopulta hahmo kuolee. Lisäksi hahmon immuniteetti sairauksia vastaan heikkenee mitä nälkäisempi on.

Voidaanko shardille lisätä [valitse ominaisuus]?

Shardia kehitetään yhä, melko aktiivisestikin vielä. Paras paikka saada ideasi kuuluville on shardin Discord-kanava.

Harvemmin kysytyt

Onko eventtejä? Saako niistä vaikka värikkään roben?

Eventtejä löytyy maailmasta luonnollisina maailman tapahtumina ja jokin kaunis päivä eteesi saattaa pompahtaa vaikkapa rampaantunut kerjäläinen joka vaatii yrttiä loukkaantuneeseen jalkaansa. Palkkio on sitä mitä kyseinen hahmo pystyy antamaan. Jos varallisuus on kaikki minkä perässä liikut, voi rampaantuneen kerjäläisen jättää kuolemaan ojan tynkään. Suuremmista koko kansaa koskevista tapahtumista kuuluttaa toreilla liikkuvat uutistenhuutajat.

Miten voin käyttää taitoja?

Taitolistasta jonka saa auki valitsemalla ylhäältä olevasta palkista 'skills' tai näppäinyhdistelmällä 'ALT + K'. Jollei homma sitä kautta hoidu, käytetään taitoa jonkin esineen kautta.

Menettääkö tavaransa kun kuolee?

Kaiken paitsi siunatut tavarat. Mukanasi olevat siunatut tavarat tunnistat sinisestä nimen väristä, näitä ovat mm. alkutavarat ja loitsukirja.

Missä täällä voi kirjautua sisään?

Sivustolle ei voi kirjautua koska siihen ei ole syytä. Tunnuksilla pääset ainoastaan sisälle peliin.

Kauanko pelin sisäinen päivä kestää?

Päivä kestää 7 tuntia. Josta pimeää kestää hieman alle puolet. Shardilla yö tosiaan muistuttaa yötä, muttei ole kuitenkaan pelattavan ulkopuolella.

Millaiset malmit ja muut materiaalit täällä on?

Shardilla on käytössä kustomoidut nahat, malmit, puut sekä muutamia kalalajeja. Lue lisää taito-oppaasta.

Miten saan kerättyä tavarani, kun ruumiini upposi seinän sisään?

Kyseiseen ongelmaan auttaa lähistön objektien esilletuonti, joka onnistuu yleensä painamalla samanaikaisesti tahdissa näppäimiä 'ctrl' ja 'shift'. Mikäli näin ei kuitenkaan käy, voit virittää makro-asetuksista 'AllNames' makron valitun napin taakse jolla saa ruumiin nimen esille ja tätä kautta pääsee ruumiiseen käsiksi. Asetuksista säädettävä 'Circle of Transparency' voi myös auttaa.

Miten avain kopioidaan?

Osta tyhjä avain tinkeriltä ja käytä sitä kopioitavaan avaimeen.

Kuinka voin nimetä lemmikin?

Kohdista kursori otuksen niskaan, lukitse nappi ja raahaa tuota sijainnistaan poispäin. Ilmestyy palkki, jonka kautta voit nimeämistoimen suorittaa.

Voiko pelissä antaa itse questeja toisille pelaajille?

Tämä on ilman muuta suotavaa! Henkilökunta avustaa järjestelyissä hyville ideoille. Lisäksi pelinjohtajaksi haluavalle tämä on hyvä tilaisuus osoittaa taitonsa ja kiinnostus shardia kohtaan.

Onko shardilla ikärajaa?

Henkinen ikä tulisi olla täysi-ikäisyyden puolella. Vaikkei shardilla ehdotonta ikärajaa olekkaan, kokemus on kertonut että Northern Winds sopii parhaiten yli 15 vuotiaille. Nuoremmille suosittelemme ulkomaisia PVP shardeja.

Miten majataloa käytetään?

Astele majatalossa sängyn viereen ja sulje peli. Tällöin hahmosi katoaa välittömästi pelimaailmasta.

Millä perusteella voi saada käyttöönsä erikoisrotuja, esimerkiksi örkin?

Hankkimalla örkkinaamion ja ropettamalla örkkiä. Toistaiseksi tähän ei löydy teknistä ratkaisua. Örkkiä pelatessa on hyvä pitää mielessä miten örkit eroavat ihmisistä ja pysyä siinä roolissa. Vampyyriksi tai muihin erikoisrooleihin voit päästä olemalla pelissä aktiivinen ja ilmoittamalla kiinnostuksen pelinjohtajille. Sinulla täytyy olla myös entuudestaan vahvoja rooleja ja hyvää peluuta erikoisroolin saavuttamiseksi.

Haluan itseni piiloon kiltatovereiltani online-listasta!

Kytke statuksesta kilta-chat pois päältä, sekä piilota online statuksesi. Tämä on ainut keino jolla saat itsesi piiloon myös kiltalaisiltakin.

Peli kaatuu usein kun hirviö taikoo ja törmäilen näkymättömiin esteisiin! Mitä tehdä?

Tämänkaltaisia ongelmia on raportoitu esiintyvän Age of shadows -lisälevyllä. Version päivittäminen ei yksin riitä, toimiva konsti ongelman ratkaisuun on ladata uudempi lisälevy, Mondain's legacy. Latauslinkin löydät täältä.

leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 02.09.2020