Taidot


Alkemia

Alkemistina voit tehdä erilaisia seoksia jauhamalla aineita morttelilla (mortar and pestle). Juomien valmistus tapahtuu käyttämällä morttelia ja valitsemalla jauhettava aines. Lisäksi tarvitset tyhjiä pulloja johon kaataa seoksen. Kaikkien seosten valmistaminen ei ole mahdollista ennen kuin alkemian tietämyksesi on riittävän suuri. Voit valmistaa viimeksi tekemäsi litkun valitsemalla morttelin aineksen sijaan.

Alkemistit voivat myös valmistaa harvinaisista väriaineista normaalia kirjavampia värejä. Metsästäjän kannattaakin katseellaan haravoida erämaita erilaisten maassa rehottavien yrttien varalta. Kaikki alkemian ainekset eivät kuitenkaan luonnossa kasva.

Eräät valmistettavat seokset:

Palautusjuomat ovat erityisen virkistäviä raskaita taakkoja kantaville, juoma auttaa hengästyneisyyteen ja palauttaa staminaa.

Ketteryysjuomat parantavat ketteryyttä. Juomat ovat lyhyestä vaikutusajastaan huolimatta kestosuosiossa sotureiden keskuudessa.

Vastamyrkky-lääkejuomat parantavat myrkytyksiä, todellinen apu jollei tuttavapiiriin kuulu parantajaa.

Parannusjuomat palauttavat elinvoimaa. Kuitenkin heikon tehon vuoksi juomat menestyvät lähinnä vihreiden keskuudessa.

Voimajuomien voimaa nostattava vaikutus mahdollistaa raskaampien taakkojen kantamisen ja tujumpien iskujen läimimisen. Juoman vaikutus on kuitenkin valitettavasti vain väliaikainen.

Myrkyt näyttävät alkemistin todellisen luonteen, sillä useat myrkkyä valmistavat alkemistit ovat tienanneet tuhansia kultakolikoita, välittämättä niiden käyttötarkoituksista.

Yönäkö-juomat ovat alkemian erikoisempia aikaansaannoksia jotka antavat pimeänäkökyvyn. Seos on hyvin helppo sekoittaa mutta laadukkaan seoksen tekeminen vaatii hyvin harjaantunutta alkemistia. Seoksen tekijän taidoista riippuen juoma antaa tietyn määrän valoisuutta tietyksi aikaa.

Räjähteet ovat myrkyn tavoin suosittu murhaajien ja varkaiden keskuudessa. Niiden hitaan reaktioajan vuoksi niitä on tosin melko vaikeata käyttää kriittisissä tilanteissa. Alkemistit osaavat käyttää räjähteitä muita tehokkaammin.

Hiusväri on parturinpitäjän tärkeimpiä apuvälineitä. Juoman sisällöllä värjääntyy kutrit kaikenlaiset, vaikka aika olisi ne jo harmaannuttanut.

Mananpalautus-juoma on jokaisen maagin perusvälineistöä. Jo pitkän aikaa alkemistit ovat etsineet täydellisen mananpalautus-juoman koostumusta, siinä kuitenkin heikosti onnistuen.

Opettaa: Alkemisti, peltiseppä ja yrttikauppias.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 14.09.2020