Taidot


Jäljitys

Ikääntynyt metsästäjä kävelee lehdossa varmoin ja ripein askelin, seuraat perässä hänen mutkitellessaan puiden, varvikoiden ja sammalmättäiden seitse. Yhtäkkiä tämä konkari viittoo sinua pysähtymään ja raottaa pensaikkoa edestäsi, näet metsälammen ja juomaan pysähtyneen peuran. Metsästäjä virnistää ja kuiskaa: "Sanoinhan että ne olisivat tuoreita" - Kohotat jalkajousesi ja tiedät paremmin kuin hyvin ketä tämän viikon ateriasta on kiittäminen.

Jäljittämällä voit löytää lähialueilta eläimiä ja ihmisiä, jäljityksen onnistuessa saat valikon eri eläimistä, hirviöistä, ihmisistä ja pelaajista, joiden suunnan voit saada selville - Olion tyypin kuvan alapuolella näkyy sen nimi ja etäisyys kymmeninä vaaksoina. Valittuasi kohteen, ruudulle ilmestyvä nuoli kertoo sen suunnan, mutta mikäli kohde liikkuu poispäin, tai hidastelet sen etsimisessä, voit myös kadottaa jäljet.

Jäljitys on erityisen kätevä taito esimerkiksi varjostettaessa pelaajia, arvioidessa luolastoja tai vaikkapa kesytettäviä elikoita etsittäessä. Etsinnän kanssa jäljityksellä voi löytää myös piiloutuneita olentoja, mikäli jäljitystaito on yli 60. Huomattakoon, että piiloutuneita olentoja jäljitettäessä täytyy kulkea nenä kiinni maassa; ratsun selästä piiloutuneen jäljitys ei onnistu.

Opettaa: Samooja.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 30.09.2021