Taidot


Maistelu

Taste Identification kertoo onko jokin ruoka tai juoma myrkytettyä. Mitä suurempi taitosi on sitä varmemmin saat selville onko kohde myrkytetty. Maistaminen tapahtuu kohdistamalla taito haluttuun kohteeseen. Jos ruoka tai juoma on myrkytetty, vaihtuu sen väri vihreäksi. Myös maanviljelijöiden käyttämiä siemeniä pystyy nuolaisemaan selvittääkseen miten hyvin kasvi soveltuu sijaintisi olosuhteisiin.

Paitsi myrkyttäjät ja näitä pelkäävät, myös alkemistit käyttävät taitoa tutkiakseen tekemiensä juomien vaikutusta tuhlaamatta koko sisältöä kerralla. Valmistettujen litkujen ja ruokien laatua maistelun osaaminen ei kuitenkaan paranna.

Maut ja mausteet

Maistelulla on myös mahdollista tunnistaa makuprofiilit kokin valmistamista tuotteista. Myös muiden hahmojen makumieltymysten arviointi on mahdollista taitoa käyttämällä. Taitava maistelija saa arvioinneistaan hyödyllisempää tietoa irti. Aloittelija pystyy päätellä vain vahvimman mieluisan maun, pidemmälle edennyt voi tarkastella makuprofiilia kokonaisuutena.

Maistelemalla erilaisia maailmasta löytyviä tuotteita on myös mahdollista havaita, mikäli esinettä on mahdollista käyttää mausteena ruoanlaiton yhteydessä.

Opettaa: Alkemisti, leipuri, teurastaja ja yrttikauppias.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 13.12.2020