Taidot


Riimukirjoitus

Inscription-taito löytyy taitolistasta. Voit raapustaa sillä tyhjiin rulliin (blank scroll) eri kehien taikoja. Valmistuneita rullia voi laittaa loitsukirjaan tai käyttää sellaisinaan. Rullasta suoraan taikominen on helpompaa kuin loitsukirjasta taikominen, eikä se kuluta rehuja, mutta ne ovat kertakäyttöisiä. Kääröstä taiotaan kaksoisnapauttamalla sitä. Kääröstä taikominen kuluttaa vähemmän manaa kuin normaalisti ja kääröjen manan kulutus vähenee entisestään riimukirjoitus-taidon kohotessa. Taitavat riimukirjoittavat voivat myös kääröistä loitsia lausumatta taikasanoja.

Kokeneimmat riimukirjoittajat taitavat arkkitehtuurin salat ja pystyvät piirtämään talosuunnitelmia, joiden perusteella näpertelyä ja puunveistoa taitava maallikkokin kykenee resurssien kanssa pystyttämään talonsa itse.

Tyhjien kääröjen valmistus

Riimukirjoittaja voi varustaa itseään käytännöllisesti tyhjillä kääröillä. Kääröjä tehdään leikatuista nahkapaloista. Valmistetut kääröt sopivat niin jatkokehittämistarkoitukseen taikakääröjen muodossa taikka sitten vain kirjoittamista sekä kartanpiirtoa varten.

Taikakääröjen valmistus

Raapustaaksesi taian kääröön, tarvitset ensin tyhjiä rullia. Riimukirjoitus-taitoa käyttämällä tyhjiin kääröihin, aukeaa valikko josta voit valita minkä kehän(circle) taian tahdot tehdä. Taikoja kopioidaan suoraan loitsukirjasta, eli voit raapustaa vain taikoja joita sinulla on loitsukirjassasi. Prosessissa kuluu manaa tietty määrä, riippuen taian kehän suuruudesta.

Riimulumoukset

Taidolla voi myös kirjailla aseisiin lumouksia. Lumoukseen tarvitset yhden merkityn riimun josta lumous siirretään esineeseen. Yleensä lumoukset haihtuvat jossain vaiheessa, mutta taitavampi ja viisaampi riimukirjoittaja saa aikaan vahvempia lumouksia jotka kestävät pidempään.

Lumouksia löytää ympäri maailmaa, mutta paikat joissa energiat ovat vahvimmillaan ovat ammattisalaisuus. Lumous aktivoituu vihollista lyödessä, sitä todennäköisemmin mitä suurempi osuus lyöjän manavarannoista on tallessa. Lumoukset myös kuluttavat manaa kanavoidessaan vaikutuksiaan. Myös tavan pulliainen saa lumouksista hyötyä, mutta riimuja ymmärtävä saa niistä puristettua kaiken irti.

Kirjojen kopioiminen

Yli 80 inscription taidolla pystyy myös kopioimaan kirjoja. Tarvitset vain tyhjän kirjan johon kopioida valitsemasi kirja.

Tavallisesti kirja on siunaamaton, eli se jää maahan jäädessäsi henkihieveriin. Siunataksesi tämän, tarvitset kellertävän amber-kiven, lohikäärmeen verta ja pyhän lähteen jonne kirjan voi upottaa tarveaineiden kera. Muutaman löytöretkeilijän sanotaan selvittäneen joidenkin lähteiden sijainnin, lähikapakan seikkailija saattaa tiedon lohkaista muutaman tuopin jälkeen. Tarinan mukaan näissä lähteissä voi siunata kirjojen lisäksi vaatteita.

Talosuunnitelmien piirtäminen

Yli 30 inscription taidolla pystyy myös alkamaan suunnitella taloja. Tarvitset vain leikattua nahkaa, jolle voit yrittää suunnitelman piirtää. Talojen rakentaminen vie paljon materiaaleja ja talon pystytykseen vaaditaan myös puunveistoa ja näpertelyä.

Kuolongain

Shardille on kehitetty ns. kuolongain- niminen ominaisuus, joka mahdollistaa ylimääräisten gainien saamisen, olettaen että mätkit omatasoisiasi hirviöitä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tapat tasollesi sopivan hirviön, saat mahdollisuuden ylimääräiseen gainiin! Tämä järjestelmä myös estää sparraamisen eli kaverin kanssa taistelutaitojen noston 90- taitotasosta ylöspäin. Valitse haluamasi tällä tavalla kehitettävä taito käyttämällä .train komentoa.

Opettaa: Arkkitehti, kirjastonhoitaja, maagi ja kirjuri.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 24.09.2020