Taidot


Ruoanlaitto

Kokin tärkein väline on kokin pannu, jonka avulla kaikki syötävät asiat valmistetaan. Pannuja saa ostettua leipureilta.

Aloita ruoanlaitto siirtämällä pannuun yksi pääraaka-aine. Kun pääraaka-aine on pannussa, tuplaklikkaa pannua ja voit aloittaa ruoanlaiton joko tulella tai sekoitellen aineksia.

Kun ruoanlaittotapa on valittu, voit alkaa siirtelemään haluamiasi raaka-aineita pannulle.

Ruoka valmistuu pannulla noin 10 sekunnin sykleissä. Kokkailu jatkuu, kunnes syntyy lopullinen lopputuote tai pannulla on raaka-aineksia, joista ei saa yhdistelemällä mitään.

Eri ruokalajit sisältävät erilaisia makuja eri vahvuuksilla. Vaikeammin valmistettavat ruokalajit myös sisältävät tehokkaita bonuksia, jotka saa hyödynnettyä syömällä ruoan kun hahmo on kylläinen.

Ruokaa on myös mahdollista maustaa siirtämällä ruoanlaiton yhteydessä mausteeksi sopivia aineksia pannulle. Eri mausteita voi löytää joko kokeilemalla tai maistelu-taidolla.

Aloittelevan kokin kannattaa kokeilla alkuun esimerkiksi jauhosta valmistettavia tuotteita. Pelkästä jauhosta syntyy uunissa leipää, kun taas juustopalan lisäämällä on mahdollista valmistaa pizzaa. Piirakkapohja valmistuu jauhon ja kananmunan yhdistelmästä, makea taikina taas syntyy kun taikinaan yhdistetään makeaa hunajaa.

Tarkkasilmäinen pelaaja voi löytää myös pelimaailmasta vinkkejä vaikeampiin ja erikoisempiin ruokalajeihin.

Alkoholijuomien valmistaminen

Myös juomia voi valmistaa itse. Juoman valmistus aloitetaan laittamalla tyhjään tynnyriin hiivaa, sokeria, saavillinen vettä sekä haluamaansa raaka-ainetta. Tämän jälkeen tynnyri suljetaan kannella ja juoman annetaan kypsyä. Kypsymisajat vaihtelevat juomittain. Valmistumisen jälkeen juoma voidaan kaataa hanalliseen tynnyriin tai tislata nuotiolla vahvemmaksi tavaraksi. Ominaisuus mahdollistaa perinteisen nelikon lisäksi myös uusien ja erikoisempien alkoholijuomien teon. Vinkkinä ehdotettakoon sokeriruokoista valmistettavaa kiljua sekä omenoista tai päärynöistä valmistettavaa siideriä.

Hiivaa saa leipureilta, sokeria taas saa valmistettua itse nuijalla soseutetuista sokeriruokoista. Samoin viinin valmistukseen kelpaavaa rypälesosetta saa murskaamalla rypälekimppuja nuijalla.

Opettaa: Leipuri, kerjäläinen, teurastaja, yrttikauppias ja majatalon pitäjä


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 14.09.2020