Yleisopas


Hahmokuvaus

Jokaiselle pelissä seikkailevalle hahmolle tulee kirjoittaa kuvaus. Tämä tapahtuu pelissä paperinukesta löytyvän profiilikäärön takaa. Samalla tavalla voit myös lukea muiden pelaajien hahmoistaan kirjaamia asioita. Kuvauksen tulisi täydentää kuvaa, jonka pelaaja saa toisesta ulkoisten seikkojen perusteella. Täten siihen sopii laittaa vaikkapa hahmon summittainen ikä, maininnat puuttuvista sormista sekä muut seikat, jotka ensinäkemälläkin saattaisi huomata.

Naisella on pitkät vaaleat hiukset, jotka ovat sidottu huolellisesti kiinni. Hänellä on hymyilevät kasvot joissa muutamia pisamia. Kirkkaat, siniset silmät tarkastelevat ympäristöä uteliaana. Naisen ääni on pehmeä ja aavistuksen lapsenomainen.

Hänen vaatteensa ovat puhtaat ja koristeelliset ompeleet antavat viitteitä naisen kuulumisesta keskiluokkaan.

Sen sijaan kuvaukseen EIVÄT kuulu maininnat hahmon historiasta, nimestä, ammatista, syntyperästä tai tavoista ("valvoo usein yöt"). Näiden sijaan voisi mainita vaikkapa tummat silmänaluset ja rakkoja täynnä olevat kädet, joista huomaa omistajansa selvästi tehneen töitä.

Kuvaustekstit asettavat vastuuta myöskin lukijan puolelle. Jos tapaat metsässä tuntemattoman henkilön, jonka kuvauksessa mainitaan arpinen selkä, ei tuota ole suotavaa tietää mikäli arpien päällä on metallihaarniska. Tämän kaltaisia tilanteita on paljon, joten järjen käyttö on suotavaa.

Katsojan huomio kiinnittyy ensimmäiseksi miehen valtavaan kokoon. Hän on huomattavasti keskivertoa miestä pidempi ja lihaksikkaampi.

Miehen ruskeahkot suojat ovat kuluneet ja näyttäisi ettei niitä ole huollettu aikoihin. Pitkät, olkapäille ulottuvat ruskeat hiukset ovat sekaisin ja niissä onkin muutamia ohuita risuja. Kasvot ovat likaiset mutta vihreiden silmien katse on lempeä.

Huomattavaa on myös kuvauksen pakollisuus. Tämänkin takia se kannattaa tehdä huolella. Henkilökunta puuttuu tarvittaessa näitä ohjeistuksia rikkoviin tai muutoin kehnoihin teksteihin.

Hahmokuvauksen maksimipituus on viisisataa merkkiä. Vaikka hahmokuvauksen ei tarvitsekaan olla erityisen pitkä, on silti suotavaa kirjoittaa hieman pidempi sepustus kuin yksi lause. Mitä tarkemmin kerrot hahmostasi, sitä paremmin muut pelaajat pystyvät hahmoasi tulkitsemaan.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 02.09.2020