Yleisopas


Kauppiaat

Maailmassa on eri alojen osaajia, jotka ostavat pelaajien tuotteita ja myyvät niitä eteenpäin, sekä opettavat taitojaan rahaa vastaan. Nämä tottelevat pääosin seuraavia komentoja, joiden etumääreenä on joko hepun etunimi tai sana kauppias (vendor). Näitä termejä on hyvä yhdistää kokonaisiksi lauseiksi, kuten yleispätevänä sanapartena voisi sanoa: Kauppias ostaisin tarvikkeita.

Huomattavaa! Suurin osa pelin sisäisistä komennoista on suomennettu, tutut englanninkielisetkin vielä pelissä toimivat.

ostotilanne

Komennon voi myös sisäyttää hienosti hahmon puheeseen

Maailmassa on myös muita henkilöitä, joille löytyy lisäkomentoja. Näistä tässä mainittakoon pankkiirit jotka avaavat pankkilootasi huudettua heille pankki, sekä tallimestarit, joiden huomion saa kiinnitettyä sanomalla talli - tämä mahdollistaa lemmikkien huostaanjätön vaikkapa pankissa tai päiväunilla käynnin ajaksi.

Toimeksiantoja jakavat seuraavat kauppiaat: Rautaseppä, Peltiseppä, Jalokivikauppias, Nahkuri, Räätäli, Kirjuri, Puuseppä, Jousentekijä, Alkemisti, Leipuri, Kalastaja, Puunhakkaaja, Louhija, Parkitsija, Maanviljelijä, Teurastaja

Palkattavat kauppiaat

Lisäksi pelaajat voivat palkata omia kauppiaitaan, joiden komentorepertuaari on hieman ylläolevaa laajempi. Tarvittaessa ne näkee pelissä sanomalla Kauppias apua, mutta lyhyt listaus lienee paikallaan. Etumääreinä toimivat jälleen tuttu kauppias, paitsi komennossa eroa joka vaatii nimen käyttöä. Kauppiassopimuksia voi ostaa majatalojen isänniltä jotka näitä välittävät. Kauppiaan myyntivalikoiman saa selville painelemalla hiirellä kauppiasta. Lisäksi omistajan yhteystiedot saa kyseisellä avainsanalla selville. Perästä seuraa vain omistajilla toimivat komennot.

Palkaksi työstään kauppiat ottavat provikan myydyistä tuotteista, joka on normaalisti 7%. Kauppiaat eivät nosta päiväpalkkaa eivätkä odota mitään minimiprovisiota, vaan kököttävät ilman asiakkaitakin kärsivällisenä paikoillaan. Mikäli kauppias ei näe työnantajaansa (eli sinua) neljään viikkoon, katsoo hän sopimuksen purkautuneeksi ja lähtee läksimään -- tämän ajastimen nollaamiseksi riittää, että työnantaja käskyttää kauppiasta jollakin ylläolevista komennoista. Lähtiessään kauppias palauttaa kassan sisällön ja inventaarion työnantajalle.

Tuotteita voi myydä myös niputtain laittamalla niitä mihin tahansa säiliöön ja antamalla kauppiaalle. Kauppias pyytää hinnan jälkeen kuvaavaa nimeä paketille.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 17.01.2021