Yleisopas


Lainsuojattomat

Lainsuojattomat ovat roolihahmoja, jotka ovat syystä tai toisesta tulleet julistetuksi etsintäkuulutetuiksi rikollisiksi Valtakunnan toimesta. Omalla hahmollaan tälläisen statuksen peliteknisesti punaisesta nimestä. Punainen nimi symboloi etsintäkuulutusta. Muiden hahmojen nimen väriä ei ole mahdollista nähdä. Tarpeeksi korkean Piileskely-taidon osaava lainsuojaton voi kuitenkin luoda riittävän hyvän valeasun punaisen nimen poistamiseksi huijatakseen myös vartijoita.

Kuten kuuluukin, kaupunginvartijat tappavat kaikki lainrikkojat jotka uskaltautuvat kaupungin rajojen sisäpuolelle. Kriminaalien elo on muutoinkin vaikeaa; tavalliset pankkiirit ja kauppiaat eivät välttämättä suostu asioimaan näiden kanssa.

Asioidakseen yllämainittujen kanssa, tulee lainsuojattomien matkata johonkin valtakunnan metsien ja rannikoiden kätkemistä rosvojen kaupungeista, joissa asiakaskunnasta ei olla niin tarkkoja. Kuka tahansa voi passittaa lainsuojattoman vankilaan odottamaan tuomiotaan käyttämällä tämän tajuttomaan ruumiiseen köyttä.

Lainsuojattomuus rikoslaskurin kautta

Lainsuojattomaksi voi päätyä mikäli hahmo on tyrmännyt muiden pelaajien hahmoja niin paljon että hänen rikoslaskurinsa ovat ylittäneet lainsuojattomaksi tulemisen rajan.

Tyrmättyäsi viattoman pelaajan, on hänen mahdollista tehdä tyrmääjästään ilmoitus, jolloin tyrmääjä saa rikoslaskuriinsa yhden rikoksen lisää (kutsutaan usein counteiksi). On olemassa sekä lyhyt-, että pitkäaikainen rikoslaskuri. Pitkäaikaismerkintöjen ylitettyä kolme muuttuu hahmo automaattisesti lainsuojattomaksi. Lainsuojattomuus päättyy kun rikokset vanhenevat, eli kun rikoslaskuri näyttää taas nollaa.

Lainsuojattomuus roolihahmon kautta

Lainsuojattomaksi on mahdollista päätyä myös tarinan kehityksen kautta. Valtakunta saattaa esimerkiksi julistaa lainsuojattomaksi esimerkiksi kapinallisen toiminnasta tai röyhkeistä rikoksista kiinni jääneitä. Tunnistettuja ja vartiostolle raportoituja ryöväreitä voidaan julistaa lainsuojattomiksi pelinjohdon päätöksellä.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 19.11.2020