Yleisopas


Makrotarkistus

Silloin tällöin joudut vastaamaan läsnäolotarkistuksiin. Näiden avulla valvotaan AFK-makroamista (automaattista taitojen kehitystä), jota Northern Windsillä pidetään huijaamisena. Tarkistuksessa on kymmenen minuuttia aikaa vastata ja mikäli et tämän ajan kuluessa ole vastannut oikein, seuraa automaattinen rangaistus.

Ei syytä huoleen. Valitse vain kuvalle pari ja voit jatkaa pelaamista.

Ruksituksen ja hyväksynnän jälkeen tarkastus sulkeutuu ja pääset jatkamaan pelaamista. Vastausmahdollisuuksia on kaksi, toista väärää vastausta kohdellaan kuten myöhästynyttä vastausta.

Rangaistus

Vaikka tarkistuksia ei tulekkaan silloin kun hahmo ei tee mitään, makrotarkistusten takia kannattaa poistua pelistä siksikin ajaksi kun käyt vessassa tai syömässä, jos siinä menee yli viisi minuuttia. Rangaistuksen täytäntöönpanovaiheessa ei selityksillä ole sijaa, joten paras ennaltaehkäisevä keino on pelin pelaaminen itse. Sanktio määräytyy seuraavan listan mukaan:

Lisäksi hahmo menettää maineensa. Taitokohtainen hävikki vähennetään kolmesta parhaasta taidosta ja se lisääntyy joka kerta viidellä, pelikieltopäivät kahdella. Viiden rangaistuksen jälkeen asiaan puututaan vielä tiukemmin, joko tuhoten hahmon, kaikki hahmot tai estäen pelaamisen täysin.

Jäähy on peliajasta pois, tarkoittaen aikaa jolloin palvelin on toiminnassa. Jo yhden uudelleenkäynnistyksen myötä lopullinen aika tulee olemaan oikeassa ajassa yli ilmoitetun.

Pelinjohtaja voi halutessaan käyttää vaihtoehtoista paikallaolotarkistustapaa. Kun pelinjohtaja tekee tarkistuksen manuaalisesti, vastausaikaa on poikkeuksellisesti viisi minuuttia. Älä siis tuudittaudu kymmenen minuutin suojaan, sillä sääntö "Pelimaailman tapahtumiin on kyettävä reagoimaan" pätee, vaikka vastausaikaa onkin kymmenen minuuttia.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 02.09.2020