Yleisopas


Ongelmatilanteet

Pelissä sillon tällöin syntyy ongelmia joita ei pelaajana voi selvittää. Tätä varten pelissä on olemassa page-järjestelmä, jolla voi jättää pelinjohtajalle avunpyynnön tai counselorille kysymyksen. Tämän valikon löydät paperinukkesi help-napin takaa. Löydettyäsi bugin, on parempi ilmoittaa siitä Discordiin oikeaan osioon kuin laittaa pagena, koska nämä ovat varattu vain ongelmille jotka voidaan pelin sisällä ratkaista.

Oikeaoppinen page

Ensimmäisenä pitää pohtia kuuluuko ongelmasi tosiaan pageksi. Jos päädyt tulokseen että sinne se tosiaan kuuluu, seuraavaksi mietitään oikea kategoria pagellesi.

Kysymys: Kun sinulla syntyy pelkkä kysymys pelistä, miten jokin homma pelittää. Kysymyksiin vastailee ensisijaisesti counselorit ja tämän jälkeen pelinjohtajat jollei counseloreja ole linjoilla. Kannattaa huomioida, ettei aivan kaikkiin kysymyksiin ole saatavilla vastauksia. Suotavaa olisi, että pelaajat itse hakisivat vaikkapa ne rikkaat malmisuonet henkilökunnalta kysymisen sijaan.

Jumiutuminen: Tämä hoitaa kirjoittamisen puolestasi, ja kuuluu valita pelkästään silloin kun olet jumissa siten, ettet kykene liikkumaan mihinkään. Autiolle saarelle jäätyäsi tai metsään eksyessäsi joudut käyttämään .suicide-komentoa joka lennättää sinut parantajalle.

Kantelu: Huomattuasi vaikkapa OOC-rikkeen, valitse tämä. Pageen riittää pelkkä nimi ja rike, esimerkiksi Kari Grandi, Sopimaton nimi. Nimettömyyden aikakaudella jäljittämistä helpottaa se, että nimeät hahmon ennen ilmoitusta. Esimerkiksi .name Kantelun kohde.

Bugi: Mikäli havaitset bugin, eli asian joka toimii kuten sen ei pitäisi, tai joka ei toimi kuten sen pitäisi, tärkeintä on lukea seuraava lause: älä pagea. Sen jälkeen tärkeintä on tehdä ilmoitus Discordin kanavalla, koska ongelman tiedostaminen helpottaa huimasti asian korjaamista. Monet pikkujuttu, en viitsi tyhjästä raportoida -ongelmat ovat pikkujuttuja myöskin korjata, kunhan joku kertoo niistä.

Muu: Jollei ongelma laskeudu edellisiin kategorioihin, tämä hoitaa homman. Huono esimerkki: Apua! mitä tein väärin ku taito tippui! :( mitä väärää nyt oon tehny ku laskitte. Älä oleta mitään, kerro vain oleelliset faktat. Lisäksi oikea kielioppi nopeuttaa pelinjohtajan ymmärtämistä ja parantaa auttamishalua. Mallikas esimerkki: Carpentry-taitoni laski 4 pistettä kun veistin tuolia. Varsinkin taitomenetyksiä kohdatessasi kannattaa tilanteesta oitis napsaista kuva helpottamaan asian todentamista.

Keventääksesi pelinjohtajan taakkaa on hyvin tärkeää että page on selostava, ettei pelinjohtajan tarvitse ensitöikseen kysellä, missä on ongelma. Täten hypätään suoraan tämän vaiheen yli ja homma nopeutuu. Jätä myös turhat ja itsestäänselvät asiat pois, kuten: Tarvitsen apua!, Mitä ihmettä? sekä Ulkona paistaa aurinko. Asiallinen page on niin pelinjohtajalle kuin pelaajallekin etu, nämä takaavat aina paremman avun.

Kun page on jätetty..

On hyvin tärkeää että pysyt koneen ääressä. Pelinjohtajalla ei ole koko päivää aikaa odottaa että saavut jääkaapilta murkinan kanssa. Jollei pelinjohtajaa saavu viitisentoista minuutin sisällä, on turvallista olettaa ettei pelinjohtajia satu olemaan paikalla ja olet osasi suorittanut, joten voit jatkaa peliä taikka logata ulos, jolloin uudelleen saapuessasi voit jättää uuden pagen.

Jos sinulta kysytään jotakin, vastaa! Olkoon kysyjä sitten viereinen katukauppias tai pääsi päälle ilmestyvät sanat. Pelinjohtajat harvemmin esiintyvät itsepersoonassaan. Ongelman ollessa vaikkapa kiltakivessä, pysy sen äärellä äläkä lähde haahuilemaan luolastoihin. Tällaiset tilanteet hankaloittavat pelinjohtajan arkea ja tulkitaan helposti ettei apua enää kaivata.

Jos saat ongelman hoidettua ennenkuin pelinjohtaja ehtii paikalle, laita tästä uusi muu-kategoriaan kuuluva page: "Kiitos, mutta sain ongelman jo hoidettua."


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 02.09.2020