Yleisopas


Pyörtyminen, henkihieveri ja kuolema

Pyörtyminen

Hahmon elinpisteiden tippuessa nollaan hahmo menee toimintakyvyttömäksi ja menettää tajuntansa. Tämän pyörtymisen seurauksena hahmo on hetken toimintakyvytön, eikä näe tai kuule mitä ympärillä tapahtuu. Yleensä pyörtynyt hahmo kuitenkin tokenee riittävän ajan kuluttua, ja palaa takaisin tajuihinsa, joskin kenties hieman heikentyneenä. Heikentyminen on kuitenkin vain väliaikaista ja hahmon oltua tajuissaan tarpeeksi kauan palautuu myös tämän toiminnallisuus normaaliksi. Kanveesiin lyötyä kaveria voi avustaa käyttämällä tähän siteitä, jolloin sekä tämän virkoaminen että toimintakyvyn palautuminen nopeutuvat.

Henkihieveri

Normaalioloissa pyörtynyt palaa aina tolpilleen lyhyen tajuttomuuden päätteeksi. Mikäli hahmo kuitenkin on pyörtynyt lyhyen ajan sisään liian monesti palautumatta, on hahmon kuitenkin mahdollista joutua henkihieveriin. Henkihieveriin päätynyt hahmo herää parantolasta ja menettää jokaisen mukanaan olleen siunaamattoman esineen. Hahmolla ei ole muistikuvia siitä, kuinka hän on parantolaan päätynyt, joskin muistikuvat pyörtymiseen johtaneista tapahtumista yleensä säilyvät. Oletuksena uudet henkihieveriin joutuneet hahmot heräävät Britainista, mutta paikkaa on mahdollista vaihtaa tuplaklikkaamalla mistä tahansa parantolasta löytyvää sänkyä.

Muiden pelaajien hahmoja on myös mahdollista piestä henkihieveriin käyttämällä puukkoa tai muuta teräasetta näiden tajuttomiin ruumiisiin. Peliteknisesti henkihieveriin pieksetty kokee samanlaisen kohtalon, mutta roolipelillisesti pahoinpitelijän katsotaan mukiloineen uhrinsa kuoleman rajamaille ja jättäneen tämän oman onnensa nojaan. Siinä missä yksikin lyönti voi riittää pyörtymiseen, mielletään henkihieveriin piekseminen pitkäkestoiseksi pahoinpitelyksi, ja roolipelin toivotaan olevan sen mukaista.

Pelaaja heräsi yllättäen parantolasta villin luolastoseikkailun jälkeen

Kuolema

Tietyissä olosuhteissa pelihahmojen on mahdollista kokea lopullinen kuolema, jolloin ruumiista irronnut sielu ei enää palaa maailmaan normaaleja kanavia pitkin. Hahmo saattaa kuolla esimerkiksi pelinjohtajan vetämän tapahtumaketjun seurauksena, tai kenties joutua mestatuksi rangaistuksena rikoksistaan.


Palaa luetteloon leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 02.09.2020