Yleisopas


Taisteleminen

Pääset taistelu-moodiin painamalla TABia näppäimistöstäsi, (normaali asetuksilla TABia pitää painaa pohjassa, mutta tämän voi muuttaa asetuksista) tai "Peace"-painiketta hahmosi kuvajaisen vierestä.

Valinta taistelu-moodin vaihtelusta TAB-näppäimellä

Jalkaisin näet hahmosi olevan sotaisassa asennossa, kun olet taistelu-moodissa

Kaksoisnapsauta kohdetta jonka kimppuun haluat käydä. Liiku tarpeeksi lähelle kohdetta jotta yllät iskemään sitä aseellasi. Jousiampujien täytyy pysyä paikallaan voidakseen ampua. Koska kettetyys lisää lyönti- ja ampumisnopeuttasi, on ketteryys jousiampujille hyvin tärkeä taito.

Ase- ja suojatyypit

Pelissä on neljä eri asetyyppiä: lävistävä, murskaava, pistävä ja sivaltava. Nuija-aseet ovat perinteisesti murskaavia, keihäät yms. pistäviä ja miekat ja kirveet viiltäviä. Lisäksi kevyemmät jouset ovat lävistäviä. Osa tyypeistä puree paremmin tietyntyyppisiin suojiin ja otuksiin. Esimerkkinä mainittakoon murskaavan vahingon tehokkuus luurankoihin ja levyhaarniskoihin.

Erikoistaidot

Salamurhaajat suosivat selkäänpuukotusta, joka onnistuessaan on hyvinkin tappava. Hyökkääjän tulee olla kohteeltaan piilossa, sekä seistä aivan tämän takana. Käyttämällä nyt teräasetta voit vieno virne naamallasi survaista sen uhrin lapaluiden väliin. Tuplaklikkaamalla piilossa asettasi saat tähtäimen, jolla voit määrittää, ketä puukotat. Selkäänpuukotukseen tarvitsee vähintään 60 taitopistettä piileskelyä.

Ratsain taistellessa kulkupelin käsittely tekee taistelemisesta vaikeampaa, joka ilmenee tuotetun vahingon vähäisyytenä verrattuna jalan taistelemiseen. Tämän voi välttää harjoittamalla eläintuntemusta.

Kuolongain

Shardille on kehitetty ns. kuolongain- niminen ominaisuus, joka mahdollistaa ylimääräisten gainien saamisen, olettaen että mätkit omatasoisiasi hirviöitä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tapat tasollesi sopivan hirviön, saat mahdollisuuden ylimääräiseen gainiin! Tämä järjestelmä myös estää sparraamisen eli kaverin kanssa taistelutaitojen noston 90- taitotasosta ylöspäin.

leaf

Sivu päivitetty viimeksi: 02.09.2020